Jakubowski Jan

Jan Jakubowski ( ur. 23 sierpnia 1988 Sieradz) polski aktor, znany z Pale Blue Eyes, Spotkanie.

 

 

Wykształcenie: 2013 - Dyplom PWSFTViT im. L.Schillera w Łodzi, Wydział aktorski, 2007/2008 - Studium Aktorskie LART STUDIO w Krakowie

 

 

Filmografia:

  • 2021 NA DOBRE I NA ZŁE, rola: reporter, odc. 799
  • 2020 OJCIEC MATEUSZ, rola: technik, odc.316
  • 2018 M JAK MIŁOŚĆ (Obsada aktorska)
  • 2014 KOMISARZ ALEX Serial fabularny Obsada aktorska (student, kolega Oliwii)
  • 2011 PALE BLUE EYES Etiuda szkolna Obsada aktorska (chłopak siostry)
  • 2011 FOTO ATELIER Etiuda szkolna Obsada aktorska (fotograf)
  • 2009 SPOTKANIE Etiuda szkolna Obsada aktorska (Chłopak)
  • 2005 WIEDŹMY - (rola: siostrzeniec Tomasza)
  • 2004 CAŁKIEM NOWE LATA MIODOWE (rola: chłopiec)
  • 2003-2018 serial NA WSPÓLNEJ (Obsada aktorska)

 

 

Spektakle:

  • 2016 - Impro Atak! Siła Armando - długa forma teatralna
  • 2016 - Impro Atak! Musical improwizowany - musical
  • 2015 - Impro Atak! W pogoni za Haroldem - długa forma teatralna
  • 2015 - Impro Atak! Dla dzieci
  • 2014 - Impro Atak! - Krótkie formy teatralne
  • SKĄPIEC (rola: Kleant), reż.: M. Pilawski/Teatr Mały w Łodzi
  • WESOŁEGO POWSZEDNIEGO DNIA. MŁYNARSKI SENTYMENTALNIE (rola: Szczęście), muz. i aranż.: J. Derfel, reż.: M. Flegel/Teatr Mały w Łodzi
  • MIŁOŚĆ I POLITYKA (rola: Thibaut), reż.: M. Pilawski/Teatr Mały w Łodzi
  • DZIEŁA WSZYSTKIE SZEKSPIRA (rola: Aktor C), reż.: W. Kaczkowski/Teatr Mały w Łodzi
  • BALLADYNA (rola: Skierka/Filon), reż.: M. Pilawski/Teatr Mały w Łodzi
  • ZEMSTA (rola: Klara/Emanuel Chrabąszcz), reż.: P. Kamza/Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego w Zielonej Górze
  • MIĘDZY NAMI DOBRZE JEST (rola: Mężczyzna), reż.: M. Pabian/Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego w Zielonej Górze 2012 - spektakl dyplomowy
  • ROBERTO ZUCCO (Obsada aktorska), reż.: M. Bogajewska 2011/2012 - spektakl dyplomowy
  • Z RÓŻEWICZA DYPLOM (Obsada aktorska), reż.: Z. Brzoza 2011/2012 - spektakl dyplomowy
  • TRZY SIOSTRY (Obsada aktorska), reż.: W. Filsztyński
  • WYBRANE SCENY Z SZEKSPIRA (role: Hamlet, Petruchio) opieka art.: I. Czop
  • OLEANNA (rola: John) opieka art.: J. Maciejowski
  • PRAGMATYŚCI (rola: Plasfodor Mimęcki) opieka art.: M. Fiedor

 

 

Spektakle TV:

  • CLOSER /BLIŻEJ/ (rola: Dan), reż.: M.Cendrowski

Etiudy:

  • 2009 - SPOTKANIE (rola: Chłopak)